HOMEWERELDHANDELSSPELDOELGROEPSPELINFORMATIEREFERENTIESJCI ARNHEMFOTO'SCONTACT
 

Referenties

RabobankRabobank Bernheze Maasland

Rabobank Bernheze Maasland heeft het Wereldhandelsspel als programmaonderdeel toegevoegd aan haar bijeenkomsten voor leden van NextGeneration. Next Generation is een groep jonge, enthousiaste en ondernemende leden van de bank, die op deze manier ervaringen delen en telkens voor een ander thema bijeenkomen. De essentie van het Wereldhandelsspel past uitstekend bij de wens om bewust bezig te zijn met economische ontwikkelingen. In december 2008 hebben we het spel gespeeld. Het spelelement heeft de interactie tijdens deze ledenbijeenkomst competitief gemaakt en uit de reacties van de deelnemers bleek dat ze het een zeer leerzame en leuke avond gevonden hebben.

Facilicom Facility Solutions (FFS)Facilicom

Facilicom Facility Solutions (FFS) is onderdeel van de Facilicom Services Group welke al meer dan 40 jaar gespecialiseerd is in de verzorging van facilitaire dienstverlening in de breedste zin van het woord voor bedrijven, organisaties en overheden (zie ook www.facilicom.nl). Als onderdeel van een interne training voor coŲrdinatoren, projectmanagers en salesmanagers van FFS is in november 2007 het Wereldhandelsspel gespeeld. Op een leuke locatie en in een informele sfeer kreeg deze sociale teamactiviteit een extra dimensie door de strijd om de hoogste welvaart in de wereld en daarmee de beste scores.

MicrosoftMicrosoft Dynamics

In september 2007 heeft het Microsoft Dynamics team ter invulling van haar periodieke afdelingsmeeting het Wereldhandelsspel gespeeld als teambuildingsactiviteit. De dagelijkse softwareactiviteiten werden voor één middag ingeruild voor de productie van grondstoffen en de handel in eindproducten op de wereldmarkt. De potentie van Aziatische landen bleek groot en de gedrevenheid op de handelsvloer vertaalde zich in grote aantallen brood, autoís en andere consumptieartikelen. De Microsoft slogan "Your potential. Our passion .Ē deed zín naam eer aan.

KPMG Meijburg & CoKPMG

Ter ondersteuning van de werving en selectie procedure organiseert KPMG Meijburg & Co diverse evenementen in Nederland. Tijdens deze evenement kunnen geÔnteresseerde kennis kunnen maken met de kwaliteiten en uitdaging van KPMG Meijburg & Co. Tijdens dit  evenement wordt het wereldhandelsspel gespeeld. Tijdens deze spellen kunnen de recruiters mogelijke kandidaten op een natuurlijke manier observeren. Zoals altijd neemt het spel een onverwachte wending, waardoor mogelijke strategieŽn snel moeten worden aangepast. Voor meer informatie bezoek website: www.waarligtjouwtax.nl

RabobankRabobank Utrecht

Rabobank Utrecht e.o. heeft in de afgelopen periode voor een uitgebreide klantengroep een minimaster programma georganiseerd. Deze minimaster is een trainingsprogramma waarbij het ontwikkelen van de capaciteiten van ondernemers centraal staat. Ter afsluiting van dit programma is het Wereldhandelsspel gespeeld, waarbij men een deel van het geleerde direct in de praktijk kon brengen. In een sfeervolle ambiance zijn er vier rondes gespeeld, waarbij in de laatste ronde het enthousiasme van de groep en de organisatie het hoogtepunt bereikte. Een perfecte organisatie, een heerlijke catering, een leuk spel en bovenal een leuke groep inspirerende ondernemers hebben er voor gezorgd dat deze avond als zeer succesvol kan worden bestempeld.

TNT NederlandTNT

De P&O afdeling van TNT Nederland heeft in 2004 het wereldhandelsspel gespeeld. In aanvulling op het standaard wereldhandelsspel is er een communicatief aspect aan toegevoegd. Albercht en Roeland, van Trainingsbureau InterGentes, hebben na elke speelronde in 20 minuten de communicatie tussen de diverse spelers teruggekoppeld. Aan de hand van een door InterGentes ontwikkeld model "Methodisch OnderhandelenĒ zijn de deelnemers door de diverse fasen van onderhandelen geleid. Vanuit een terugkoppeling op basis van de waarnemingen, zijn er concrete tips en adviezen gegeven die door de deelnemers ook weer tijdens het spelen van de volgende spelronde zijn toegepast.

PhilipsPhilips afdeling R&D Medical Systems

De analogie die de klant zocht is dat de onderzoekers in hun research werk ook een strategie bepalen om de technologie op de markt te brengen, maar dat de realiteit van de markt vaak vereist om je strategie aan te passen. Om dit na te bootsen hebben de onderzoekers het Wereldhandelsspel gespeeld waarbij de opdracht was om een strategie te bepalen, maar ook in te spelen op veranderen. Deze verandering werden gesimuleerd door interventies. Uiteindelijk bleek het team met een flexibel model het spel te hebben gewonnen.

ING BankING

Samen met ING BANK regio Arnhem en Nijmegen is het Wereldhandelsspel geadopteerd om het onderwerp Maats chappelijk Verantwoordelijk Ondernemen uit te dragen naar relaties en intern. Tijdens het spel worden de spelers op een onschuldige manier bewust gemaakt van economische afhankelijkheid en onafhankelijkheid tussen landen. Ook hier blijkt dat rijke en arme landen met elkaar moeten samenwerken om te kunnen overleven, ontwikkelen en groeien.

Netwerk bijeenkomsten

Sinds de introductie van het Wereldhandelsspel bij JCI Arnhem zijn er verschillende netwerk bijeenkomsten georganiseerd voor JCI leden of andere doelgroepen waarbij introducés kennis kunnen maken met het Wereldhandelsspel. Naast het spelen van het wereldhandelsspel waren er mogelijkheden om onderling te netwerken. Op deze manier kwamen nieuwe partijen op een neutrale manier met elkaar in contact.

MedImmuneMedImmune Pharma B.V.

Bij MedImmune Pharma B.V. werken allerlei Chemisch / Biologisch georiŽnteerde mensen. Het bedrijf maakt medicijnen en organiseert elk jaar een "Activity DayĒ. Dit jaar was gekozen om verschillende disciplines met elkaar te laten samenwerken. Bijvoorbeeld een laborant en de directeur vertegenwoordigen land Ghana en de secretaresses regeren samen met de hoofd productie leider Europa.

Alumni vereniging BekaderBekader

De Alumni vereniging van Technische Bedrijfskunde van de Universiteit Twente organiseert door het jaar heen allerlei activiteiten. In mei 2005 vond in hotel Breukelen het Wereldhandelsspel plaats. De avond begon met een drankje en een warm buffet om bij te praten, waarna de game kon beginnen. Uiteindelijke winnaar na 3 rondes was BraziliŽ. De winnaar ging er dan ook vandoor met de fles wijn, aangeboden door de Junior Kamer Arnhem.??Al met al een geslaagde activiteit waarin de BEKADER leden op een leuke, interactieve manier met elkaar aan de slag zijn geweest. De afsluitende borrel maakte de avond af, zodat iedereen moe maar voldaan huiswaarts keerde.

© JCI Arnhem Website door InterXL